Jongste ondernemer (14) van Klazienaveen redt jeugdcircus Carantelli

V.l.n.r. Viona Hegeman, Martin Bonkestoter, Rowan Bonkestoter en Thomas Eiting van Carantelli en in het midden Kaylee Wehkamp. Foto: Eigen foto Carantelli.

Jeugdcircus Carantelli uit Klazienaveen wordt niet langer in haar voortbestaan bedreigd omdat Kaylee Wehkamp, met 14 jaar de jongste ondernemer van Klazienaveen, haar leeftijds- en plaatsgenoten te hulp schoot en het circus 800 euro schonk.

Dankzij de steun van het bedrijf in interieurbeplanting (PlantsbyKcW) kan Carantelli haar vaste lasten voor dit en komend jaar voldoen.

De artiesten van het bijna 49 jaar oude circus kunnen door Corona al ruim een half jaar niet optreden. Er kwam geen geld meer binnen terwijl de vaste lasten wel betaald moesten worden. Hierdoor kampte de vereniging met grote financiële tekorten.

‘Klazienaveners helpen elkaar’

Voor de jonge circusliefhebbers, allemaal tussen de 6 en 16 jaar, dreigde het doek te vallen. Kaylee hoefde niet lang na te denken. ,,Het gaat om mensen van mijn eigen leeftijd en dan ook nog in mijn eigen dorp. Klazienaveners helpen elkaar. Dus mocht ik hen niet in de kou laten staan.”

Opgelucht en blij

Voorzitter Martin Bonkestoter van het Klazienaveense jeugdcircus is opgelucht en blij met de hulp van Kaylee. ,,Er is echt een last van ons afgevallen. We maakten ons als Carantelli bestuur en artiesten grote zorgen over de toekomst. Het circus heeft in haar 48-jarig bestaan heel wat stormen doorstaan maar Corona leek ons teveel te worden.”

Een online inzamelingsactie leverde het circus nog eens 200 euro op.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu