Kelly Roufs uit Emmermeer, Dirk Smits uit Angelslo en Lummie Duinkerken uit Emmer-Compascuum zijn de beste buren van Emmen

V.l.n.r. Kelly Roufs, Ab Katuin (één van de 3 winnaars van vorig jaar), Lummie Duinkerken, Burgemeester Eric van Oosterhout en Dirk Smits. Foto: Buurtbemiddeling Emmen.

Buurtbemiddeling Emmen organiseerde zaterdag, op Burendag, de verkiezing Beste buur van de gemeente Emmen. In de Grote Kerk in Emmen werden de drie beste buren van Emmen in het zonnetje gezet.

Kelly Roufs uit Emmermeer werd door haar 84-jarige buurvrouw genomineerd. Twee maanden lang bracht ze haar buurvrouw iedere avond een warme maaltijd en deed waar nodig boodschappen.

Door de bewonerscommissie van de Wekingeslagflat uit Angelslo werd Dirk Smits genomineerd. Hij helpt meerdere buren met boodschappen doen, klussen, moeilijke gesprekken, ziekenhuisbezoeken en lokethulp.

Lummie Duinkerken uit Emmer-Compascuum is ook beste buur van het jaar. Zij heeft oog voor iedereen en helpt waar ze kan. Ze kookte onder andere twaalf jaar lang voor een zieke buurvrouw.

Noaberschap

Burgemeester Eric van Oosterhout: ,,Geweldig om op deze burendag de beste buur in het zonnetje te zetten. Zeker in deze tijd is het heel fijn dat wij in onze gemeente ‘naoberschap’ kennen en omzien naar elkaar. Help elkaar, drink een bakje koffie op gepaste afstand of vraag af en toe gewoon even hoe het is. Een kleine moeite en je krijgt er een blije buur voor terug!”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu