Nobelprijswinnaar Ben Feringa kreeg 'ouderwetse papieren brief' als uitnodiging voor Kenniscafé Emmen

Ben Feringa en voorzitter Sonja van Beveren van Kenniscafé Emmen. Sonja van Beveren.

Nobelprijswinnaar Ben Feringa uit Barger-Compascuum is woensdag 9 oktober de eerste gast van het nieuwe seizoen van Kenniscafé Emmen.
Lees meer over
Emmen

Voor een uitverkochte grote zaal van het Atlas Theater spreekt hij dan over zijn revolutionaire onderzoek naar moleculaire motoren, die, gestuurd door warmte of licht, door het lichaam kunnen bewegen.

‘De groep van 30’

Het Kenniscafé is een stichting zonder winstoogmerk die als doel heeft het culturele klimaat in Emmen en omstreken te verbeteren en het kennisniveau te verhogen. De stichting wordt gerund door een groep van bijna dertig vrijwilligers (‘De groep van 30’), die in kleine commissies zes avonden per seizoen organiseren. Het naar Emmen halen van prominente sprekers is soms een uitdaging, zeker als die spreker een veel gevraagde Nobelprijswinnaar is, die eigenlijk het liefst onderzoek doet, en zijn lezingen het liefst beperkt tot scholen.

Feringa werd met een papieren brief uitgenodigd

Roel Grit is een van de vrijwilligers van het Kenniscafé. Net als Feringa studeerde hij scheikunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij liep in ongeveer dezelfde periode in de laboratoria rond als Feringa. Nadat in 2016 bekend geworden was dat de oud-Emmenaar de Nobelprijs voor scheikunde had ontvangen, maakte Grit zich in het Kenniscafé sterk om Feringa naar Emmen te halen.

Hij schreef een ouderwetse papieren brief, waarin hij de professor op humoristische manier probeerde te verleiden naar Emmen te komen. Dat scheikundedocent Grit kon beloven dat er zestig studenten Life Science van NHL Stenden Hogeschool bij de lezing aanwezig zouden zijn, gaf mogelijk het beslissende zetje om Feringa over te halen.

Meer informatie via deze link .

Nieuws

Meest gelezen

menu