Kerstmusical parochie Maria Hertogin van Drenthe wordt dit jaar een film

De schapenkudde tijdens een eerdere opnameronde. Foto: Maria hertogin van Drenthe parochie

De kerstmusical van de parochie Maria Hertogin van Drenthe wordt dit jaar op een hele andere manier gebracht. Door middel van een film, die wordt opgenomen in en rondom Emmer-Compascuum, wordt het kerstverhaal alsnog verteld. Afgelopen zaterdag zijn de tweede opnamerondes begonnen.
Lees meer over
Emmen

Vanwege het coronavirus is besloten om de jaarlijkse kerstmusical dit jaar niet in de traditionele vorm door te laten gaan. In plaats daarvan wordt er nu een film gemaakt. Afgelopen augustus zijn de eerste opnames gestart met een schapenkudde van meer dan honderd schapen, inclusief honden en herders in klederdracht. Zij waren op weg naar de St. Willehaduskerk aan het Hoofdkanaal.

Afgelopen zaterdag is de tweede ronde opnames gemaakt bij de winkels en een klein museum in het dorp. In de aankomende maanden volgen de rest van de opnames op verschillende locaties en bij ondernemers in het dorp. Dorpelingen kunnen meedoen aan het script dat de organisatie heeft geschreven. Daarover wordt later dit jaar meer bekend gemaakt.

Nieuws

Meest gelezen

menu