Kimberley Beijersbergen uit Emmen vecht nog steeds voor haar leven en heeft nog 42.000 euro nodig voor een levensreddende operatie. Alberto Stegeman doet een oproep op Instagram

Kimberley Beijersbergen uit Emmen met haar gezin. Foto: eigen foto

Voor de 31-jarige Kimberley Beijersbergen uit Emmen is tot nu toe 28.000 euro opgehaald voor de levensreddende operatie die ze in Barcelona moet ondergaan. Kimberley lijdt aan de progressieve nekwervelaandoening Craniocervicale Instabiliteit.
Lees meer over
Emmen
Assen
Coevorden

‘Kimberley vecht om een tweede kans in dit leven te krijgen, voor haar zoontje en haar man van wie ze zielsveel houdt. Alleen een peperdure operatie in Barcelona kan haar het leven redden. De zorgverzekeraar vergoedt niets van de kosten’, zegt familiewoordvoerder Adriaan Krijgsman.

In november zit Kimberley als slachtoffer van oplichting in een nieuwe uitzending van Undercover in Nederland. Alberto Stegeman schrijft op Instagram: ‘Dat lossen we op, maar ze heeft ook eerder hulp nodig. Ze heeft namelijk eind oktober die enorm belangrijke operatie nodig, die helaas niet wordt vergoed. De operatie gaat alleen door, als er genoeg geld is’.

‘In eerste instantie zou in totaal 100.000 euro nodig zijn, maar in overleg met de neurochirurg in Barcelona is onlangs een aangepaste begroting opgesteld. Het totale benodigde bedrag is nu 70.000 euro.’

Zelf kan de familie helemaal niets van het benodigde bedrag opbrengen. Daarom is er een stichting opgezet.

Gezondheid gaat snel achteruit

De aandoening CCI (Craniocervicale Instabiliteit) zorgt voor een continue instabiliteit van de nek-wervelkolom. Deze verbindt de schedel en de nek met elkaar. Dit zorgt voor vervorming van de hersenstam, het bovenste gedeelte van de ruggengraat en de kleine hersenen en dus voor veel neurologische schade. Uiteindelijk zal de schedel of de ruggengraat zakken en dan komt de hersenstam in verdrukking en dat heeft volgens Beijersbergen dramatische gevolgen.

‘Helaas gaat de gezondheid van Kimberley nu snel achteruit. Ze heeft flinke clusterhoofdpijn en veel migraine- aanvallen. Ze heeft veel last van haar nek, wat de clusterhoofdpijn en migraine ook weer versterkt’.

In slaap gehouden

Beijersbergen wordt zoveel mogelijk in slaap gehouden om haar lichaam rust te geven. Haar verzorgers hopen dat ze baat heeft bij de zorg die ze krijgt en dat haar lichaam hier goed op reageert. ‘Ze zal al haar kracht en energie straks nodig hebben, wanneer ze (hopelijk in oktober) af zal reizen naar Barcelona voor haar levensreddende operatie.’

Meer informatie over Kimberley is te vinden op www.helpkimberley.nl.

Nieuws

Meest gelezen

menu