Kinderen in gemeente Emmen kunnen hun schoenen alvast klaarzetten: intochten van Sinterklaas gaan door, maar dan wel in aangepaste vorm

Sinterklaas voor coronatijd op bezoek in Haren. Foto: Ondernemend Haren

De intochten van Sinterklaas in de gemeente Emmen gaan door, maar dan wel in aangepaste vorm. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen verschillende Sinterklaascomités en de gemeente Emmen. Ieder comité heeft een eigen manier bedacht om er, ondanks de geldende coronamaatregelen, een mooi kinderfeest van te maken.
Lees meer over
Emmen

Zoals het nu lijkt, zijn grote ontvangsten voor een podium alleen toegestaan door te werken met het coronatoegangsbewijs. Dat is voor de meeste comités organisatorisch niet haalbaar. Daarom zal op bijna alle plekken Sinterklaas langs het publiek gaan.

Om dat op een leuke manier te doen zijn er door de organiserende comités creatieve oplossingen zijn bedacht: van Sinterklaas op een boot door de vaart tot optochten of een drive-in bij de Goedheiligman. Burgemeester Eric van Oosterhout is blij met de houding van de Sinterklaascomités:

‘Ik heb de vrijwilligers een groot compliment gemaakt. Het is in deze tijd niet eenvoudig een intocht te organiseren. Ze zijn heel creatief aan het nadenken hoe ze Sint een warm welkom kunnen geven in onze gemeente. We hebben allemaal hetzelfde doel: een fantastisch kinderfeest organiseren. Als de kinderen genieten, hebben wij het met elkaar goed gedaan.’

Sinterklaashuis

De comités zijn de komende tijd druk bezig met het uitwerken van hun ideeën. De intochten zijn op zaterdag 13 of zondag 14 november. Ook komt er weer een Sinterklaashuis in het centrum van Emmen.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu