Kinderen spuien hun ideeën over Wildlands

Bovenste rij, van links naar rechts: Jasper, Bjarne, Luca, Evi, Karlijn en Bjorn. Onderste rij, vl.n.r.: Daimyan, Riley en Wout. Foto: Wildlands

Elf kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar kunnen hun ideeën spuien over dierenpark Wildlands in Emmen. Dat doen ze als lid van de Kinderraad van Advies 2022, die zondagmiddag werd geïnstalleerd.
Lees meer over
Emmen

Bjarne van Gerwen, Laurien Bults, Stan Betting, Wout Marsman, Evi Huising, Luca Schoenmaker, Karlijn Hoving, Riley den Hartog, Daimyan van der Beek, Bjorn Commandeur en Jasper Mosterd gaan actief meedenken over verschillende thema’s binnen Wildlands en brainstormen over ontwikkelingen in en rondom het park. Ook kunnen zij zelf onderwerpen op de agenda zetten. Bij de installatie kregen alle leden een hesje met hun naam en het Wildlands Kinderraad van Advies-logo, zodat de kinderen op het park ook herkenbaar zijn als Kinderraadslid.

Tijdens sollicitaties in de herfstvakantie van 2021 heeft deze club kinderen aan een selectiecommissie laten zien welke originele ideeën zij voor Wildlands hebben. Hun officiële installatie stond in eerste instantie in de kerstvakantie gepland. Omdat het park toen tijdelijk gesloten was in verband met de coronamaatregelen, kon de uitgestelde bijeenkomst afgelopen zondag eindelijk plaatsvinden.

Informatie over het klimaat

De nieuwe Raad begint met veel enthousiasme. Luca Schoenmaker: ,,Ik heb veel ideeën voor een nog leuker en beter park. Zo vind ik het belangrijk dat een dagje in het dierenpark net zo leuk is voor mensen en kinderen in een rolstoel. Ook moet je in Wildlands meer te weten kunnen komen over het klimaat. Ik hoop dat we daar met de Kinderraad mee aan de slag kunnen!”

De eerste Kinderraad van Advies ging in 2019 van start. Dankzij de raad is het Nortica Aquarium met roggen en haaien gerealiseerd. Andere ideeën, die zijn uitgevoerd, zijn onder meer fotoshoots voor de Wildlands Backstage route en WILDnights. Ook het Wildlands Dierendag Journaal op 4 oktober is een suggestie van de Kinderraad van Advies.

Nieuws

menu