Kleine dorpskernen van Emmen krijgen glasvezel en daarmee verdwijnen de oranje koeien uit het straatbeeld. Eerste bewoners worden halverwege volgend jaar aangesloten op het netwerk

De kruising staat vol met oranje koeien. Foto: Noordernieuws

De aanleg van glasvezel in de kleine dorpskernen van de gemeente Emmen gaat door. De afgelopen weken voerde GlasDraad Drenthe campagne voor de aanleg van glasvezel in de kleine dorpskernen. Maandag eindigde de campagneperiode en 50 procent van de bewoners heeft zich ingeschreven voor een glasvezelaansluiting.

‘Dankzij de fantastische hulp van lokale ambassadeurs, EOP/dorpsbelangen, de gemeente, lokale ondernemers en dorpshuizen hebben wij ondanks de beperkingen alle bewoners kunnen bereiken. Zij kozen massaal voor glasvezel, waardoor we de campagne succesvol kunnen afsluiten’, vertellen GlasDraad campagneleiders Henk Jan Witteveen en Sjouke van Dijk in een persbericht.

Start aanleg glasvezel

De campagne is ten einde en dus zullen alle oranje vlaggen en koeien die zijn ingezet om het glasvezel aan te prijzen verdwijnen. GlasDraad gaat op zoek naar een aannemer die de aanleg gaat doen. ‘Zodra de aannemer bekend is, worden de betrokken bewoners hierover geïnformeerd via een brief. Gedurende de gehele aanlegperiode worden de bewoners op de hoogte gehouden van de werkzaamheden.’

Als alles volgens planning verloopt, start de aanleg eind van dit jaar en zullen de eerste bewoners rond de zomer van 2022 zijn aangesloten en is het gehele project eind 2022 afgerond.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu