Leerlingen obs De Woert in Oosterhesselen zwaaien meester Henk na veertig jaar feestelijk uit

Meester Henk werd feestelijk uitgezwaaid.

De leerlingen van openbare basisschool De Woert in Oosterhesselen hebben vrijdagochtend meester Henk Wielens feestelijk uitgezwaaid. Na een lange onderwijscarrière van 42 jaar is de leerkracht met pensioen gegaan.

Volgens zijn collega’s hoorde meester Henk bij het interieur van de school, want hij heeft bijna veertig jaar op De Woert gewerkt. Daarnaast was Wielens korte tijd actief op basisschool De Klimop in Gees, maar hij kwam er snel achter dat De Woert toch zijn thuisbasis was.

Lawaaioptocht

De leerlingen, ouders en leerkrachten van De Woert lieten de laatste werkdag van meester Henk niet onopgemerkt voorbij gaan. De onderwijsman werd ’s ochtends opgehaald van huis door de kinderen van groep 5. Vervolgens werd hij lopend achter een versierde rollator met een lawaaioptocht door de kinderen naar school gebracht.

Op school was er een erehaag, gemaakt door alle leerlingen en leerkrachten van de school. De kinderen verrasten Wielens met allerlei cadeautjes. Onder ‘begeleiding’ van mascotte Sibi van FC Emmen trok de meester, die een groot fan is van de voetbalclub, de schooldeur definitief achter zich dicht.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu