Leerlingen van Esdal College uit Emmen naar finale Vakkanjer Challenge

Foto: Vakkanjers

Drie leerlingen van het Esdal College in Emmen hebben met hun idee een finaleticket bemachtigd voor de Vakkanjer challenge 2020.

Het team van Jordy, Jesse en Sam bedacht het zogeheten ‘Multiveld’, wat een multifunctioneel sportveld is. Naast dat het sportveld ruimte biedt aan voetbal, kan er ook op worden getennist en gebadmintond. Met dit idee hopen ze jongeren meer te laten bewegen.

In totaal zijn er 140 finalisten die aan de wedstrijd meedoen. Normaal zouden de leerlingen op een evenement hun presentatie geven voor een jury en publiek, maar vanwege alle maatregelen rondom het coronavirus is dat niet mogelijk. In plaats daarvan vindt er op 10 en 11 juni een online live-uitzending plaats, waarin de leerlingen hun ideeën presenteren.

Cruyff Foundation

Vakkanjers is een programma van Jet-Net & TechNet en komt voort uit een initiatief van technische sectoren om jongeren te interesseren voor techniek. De leerlingen bedenken oplossingen voor een landelijke opdrachtgever. Dit jaar is dat de Johan Cruyff Foundation die naar nieuwe manieren zoekt om jongeren te laten bewegen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu