Leven van evangelist Willem de Weerd (de 'Domeneer van Turfland') staat centraal in historische wandeling bij Klazienaveen

Dominee Willem de Weerd met zijn vrouw. Archieffoto: Historisch Klazienaveen

De jaarlijkse historische wandeling van Historisch Klazienaveen staat zondag 19 september in het teken het werk van evangelist Willem de Weerd, bekend als de Domeneer van Turfland.
Lees meer over
Emmen

Wandelaars worden op 19 september om 13.00 uur verwacht bij café De Witte Olifant in Klazienaveen, waar ze met een originele Amerikaanse schoolbus opgepikt naar de locatie worden gebracht waar De Weerd in januari 1904 uit de tram stapte om vervolgens naar Klazienaveen-Noord te lopen.

Hij begon zijn werk op zondag 3 april 1904 en ging hiermee door tot aan zijn dood op 28 januari 1946.

Die tocht bedraagt zes kilometer, terwijl de wandeling op 19 september twee kilometer lang is. ,,Mensen die minder valide zijn kunnen de hele tocht met de bus afleggen. Onderweg vertelt een gids van Historisch Klazienaveen over van alles wat er onderweg is te zien”, zegt Jans Jagt.

In Klazienaveen-Noord kan de Veenkerk worden bezocht en vertelt Wiecher Heuving over het leven van De Weerd. Aan het einde van de tocht wordt het graf van de evangelist bezocht.

Aanmelden voor de wandeling kan via de website van Historisch Klazienaveen .

Nieuws

Meest gelezen

menu