Mantelzorger uit Emmen overhandigt verhalenbundel aan wethouder Rink

Foto: Gemeente Emmen

Ter ere van haar recent verschenen verhalenbundel Muizen wakkerstampen en andere ludieke verhalen van een mantelzorger overhandigde Marian Visser uit Emmen haar bundel woensdagochtend aan wethouder Guido Rink.

Visser zorgt als mantelzorger al jarenlang voor haar inwonende 96-jarige moeder. Het idee om een boek te schrijven, ontstond nadat ze brieven aan familieleden stuurde om hen op de hoogte te houden over haar moeder en het mantelzorgen. Visser kreeg veel positieve reacties op de verhalen en zo ontstond het idee gegroeid om een selectie van deze verhalen te bundelen voor een breder publiek.

Kunst om het te zien

Het boekje bevat korte verhalen over hoe Visser de afgelopen veertien maanden invulling probeert te geven aan de zorg voor haar moeder. Met het boek wil Visser laten zien dat er nog steeds kwaliteit van leven is, ondanks veel functie verlies. De kunst is het alleen om dit te zien. ‘Pobeer de kleine dingen die er nog zijn te zien, daar haal je voldoening uit,’ vertelt Visser. ‘Die kleine dingen maken het leven mooi. Als je dit kan zien, kunnen zowel mantelzorger als zorgvrager het volhouden.’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu