Met 700 kinderen naar de bioscoop: zevende Filmfestival voor Kinderen rondom de rechten van het kind

Ruim 700 kinderen gaan 4 februari naar de film 'Vechtmeisje' tijdens het Filmfestival voor Kinderen rondom de rechten van het kind. Foto: Soroptimistclub Emmen.

Tijdens het zevende Filmfestival voor Kinderen op 4 februari gaan ruim 700 basisschoolleerlingen in Emmen en Klazienaveen naar de bioscoop om een film te bekijken over de rechten van kinderen.
Lees meer over
Emmen

Het Filmfestival voor Kinderen wordt voor de zevende keer georganiseerd door Soroptimistclub Emmen. Het festival kreeg in 2011 ‘The Best Practice Award’ in Montreal, Canada, als voorbeeld van het werken aan bewustwording en wordt inmiddels op meerdere plaatsen tegelijkertijd georganiseerd. Naast Emmen en Klazienaveen onder meer in Assen en Stadskanaal.

22 scholen

In de gemeente Emmen komen ruim 700 kinderen met leerkrachten en begeleiders van 22 basisscholen kijken naar de film ‘Vechtmeisje’. In de periode voorafgaand aan de film werken de scholen aan het thema ‘rechten van het kind’. De film wordt vertoond in de bioscopen Kinepolis in Emmen en Astra in Klazienaveen. Unicef ondersteunt het initiatief met het leveren van lesbrieven, gastlessen en promotiemateriaal.

Soroptimistclub Emmen maakt deel uit van de Unie van Soroptimistclubs Nederland. Het is een vrouwenserviceclub van werkende vrouwen die projecten voor vrouwen en kinderen ondersteunt en organiseert. Aandacht voor mensenrechten is één van de speerpunten van Soroptimisten wereldwijd.

Nieuws

Meest gelezen

menu