Na vier jaar heeft Natuurbad de Zandpol nieuwe speeltoestellen (met dank aan gulle sponsoren)

René van der Weide en Henk van der Horst. Foto: Martin Zaagman

Natuurbad de Zandpol ging vier jaar geleden niet bij de pakken neerzitten, toen de gemeente Emmen de meeste speeltoestellen bij de recreatieplas afkeurde en weghaalde. Het bestuur ging op zoek naar sponsoren om nieuwe aan te schaffen en dat is dit jaar gelukt.

Samen met wethouder René van der Weide onthulde bestuurslid Henk van der Horst de toestellen donderdag. Dat kon niet eerder vanwege corona, maar gelukkig konden kinderen in de afgelopen zomer al goed gebruikmaken van de attracties.

De nieuwe toestellen hebben in totaal vijftigduizend euro gekost. Sponsoren hebben dat bedrag betaald.

Van der Horst herinnert het zich nog als de dag van gisteren. ,,De toestellen waren weggehaald en daarop vroegen wij aan de gemeente ‘Als jullie ze weghalen komen jullie dan ook weer nieuwe speeltoestellen plaatsen?’ Daarop kreeg het bestuur een resoluut ‘nee’ om de oren. ‘Daar moeten jullie zelf voor zorgen’. We gingen vervolgens op zoek naar sponsoren en uiteindelijk lukte dat, waarna we de toestellen konden bestellen en plaatsen.”

Afgelopen zomer paar duizend bezoekers per dag

Over belangstelling heeft het bad in de afgelopen maanden met het mooie weer niets te klagen gehad. ,,Op warme dagen komen er zo’n 1000 tot 2000 mensen naar Zandpol. Ze komen overal vandaan, niet alleen uit omliggende dorpen, maar ook van verder weg. Wat wil je ook, zo’n mooi natuurbad vind je hier in de buurt nergens anders.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu