Natuurgebied Runde, een tramhalte of overvliegende zwanen. Welke muurschildering siert in het najaar de muziekkoepel in Emmer-Compascuum?

De muziekkoepel in Emmer-Compascuum.

De muziekkoepel in Emmer-Compascuum. Foto: Beeld Brengers

De muziekkoepel in het centrum van Emmer-Compascuum is afgelopen jaar gerestaureerd. Het enige dat ontbreekt is de muurschildering. Inwoners van het dorp mogen kiezen uit Natuurgebied Runde, een tramhalte of overvliegende zwanen. Het favoriete ontwerp zal dit jaar op de achterwand geschilderd worden.
Lees meer over
Emmen

„De muziekkoepel is een van de weinige monumenten in het dorp. Het is geen rijksmonument, maar het staat op de provinciale monumentenlijst van Drenthe. De muziekkoepel is rond 1955 aan de oostzijde van het Hoofdkanaal gebouwd. Het podium wordt gebruikt voor allerlei muzikale optredens van koren en bands, Shantyfestival, Muziek aan ‘t Waoter en voor speciale gelegenheden, zoals de intocht van Sinterklaas of een prijsuitreiking”, vertelt Angela Wolbers van Stichting Beeldbrengers.

Runde en de stoomtram

Bij het ontwerp van natuurgebied Runde is natuur te zien, met daarin het herstelde riviertje de Runde, rietpluimen erlangs, fietsers en wandelaars en aan de overkant de ‘schuilmijt’.

Bij de afbeelding over de stoomtram zijn wachtende mensen te zien. Er reed vroeger een stoomtram door het dorp. Van 1907 tot 1940 reed de tram van de Dedemsvaartsche Stoomtramweg-Maatschappij (later EDS) van Ter Apel naar Coevorden en verder. Wanneer dit ontwerp wordt gekozen komt er waarschijnlijk ook een informatiebord.

Inwoners kunnen voor 10 juni stemmen op de ontwerpschetsen. In de etalage van Galerie Beeldbrengers aan het Oosterdiep Westzijde 7A hangen grote afbeeldingen. Er liggen flyers klaar in multifunctioneel centrum De Deele en bij Facet Emmer-Compascuum.