Nieuw-Amsterdamse kunstenares scoort met kippengaasbeelden

Kunstenares Angela Lohuis. Foto: mahroonart

Er is veel belangstelling voor de kippengaas-beelden van Mahroon Art uit Nieuw-Amsterdam. Steeds vaker kloppen mensen bij kunstenares Angela Lohuis aan om een beeld te laten maken. Komende zaterdag doet de Nieuw-Amsterdamse mee aan de Kunst & Cultuurroute in haar woonplaats.
Lees meer over
Emmen

Het bijzondere aan deze op ware grootte gemaakte kippengaasbeelden is dat ze doorzichtig zijn.

,,Recentelijk is er een beeld verkocht met de contouren van een dierbare. Dit specifieke kunstwerk is geplaatst in de tuin. De dierbare is op die manier toch nog aanwezig, maar omdat je er dwars doorheen kijkt is er ook afstand”, zegt Lohuis.

Metal-Art

Lohuis heeft haar atelier aan huis en specialiseert zich in zogeheten Metal-Art. Zij maakt kunstwerken van metaal, variërend van portretten en afbeeldingen in staal en van verzamelde ijzeren objecten. Ieder kunstwerk is uniek en dus niet in de winkel verkrijgbaar. De belangstelling neemt toe, maar het is niet zo dat de kunstwerken met tientallen tegelijk de deur uitgaan.

,,Dat kan ook niet want elk kunstwerk wordt op maat gemaakt en vraagt veel tijd. Het is echt niet alleen een kwestie van een foto opvragen. Ik probeer eerst in een goed gesprek duidelijk te krijgen wat men precies zoekt.”

Open Huis

Lohuis opent zaterdag 5 oktober tussen 11.00 tot 17.00 uur de deuren van haar atelier aan de Vaart Zuidzijde 129. De kunstwerken zijn dan te bekijken in het kader van de Kunst & Cultuurroute Nieuw-Amsterdam/Veenoord.

Nieuws

Meest gelezen

menu