Nieuwe MRI-scanners voor ziekenhuislocaties Treant

Foto: Bianca Verhoef Foto: BIANCA VERHOEF

Treant zorggroep vernieuwt de MRI’s op haar ziekenhuislocaties Refaja in Stadskanaal, Scheper in Emmen en Bethesda in Hoogeveen. De nieuwe MRI-scanners maken duidelijkere beelden en patiënten hoeven minder lang in de MRI te liggen.

De MRI in Stadskanaal is al vervangen. In september volgt de MRI in Emmen, gevolgd door Hoogeveen begin 2021. In Hoogeveen komt een zogenaamde 3-Tesla MRI-scanner. ‘De magneet van deze MRI is sterker, waardoor de scans een hogere beeldkwaliteit hebben. Eventuele afwijkingen worden nog beter in beeld gebracht waardoor je als arts beter en met meer zekerheid een diagnose kan stellen’, vertelt radioloog Margot Willemse.

De ziekenhuizen in Emmen en Stadskanaal krijgen een 1,5-Tesla MRI, omdat deze MRI’s vanwege de magnetische veldsterkte ook geschikt zijn voor patiënten met pacemakers en ICD’s.

Mobiele MRI in Emmen

Om de patiëntenzorg zoveel mogelijk door te laten gaan, krijgt het Scheper ziekenhuis in Emmen vanaf half september de beschikking over een mobiele MRI. Treant meldt dat tijdens de vervanging er tijdelijk minder onderzoeken plaatsvinden in Emmen. In sommige gevallen kunnen patiënten incidenteel voor onderzoek naar Bethesda of Refaja worden verwezen, omdat ze daar sneller terechtkunnen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu