Ondanks uitstel van sponsorloop De Sperwers uit Emmen toch al voorlopige opbrengst van zo’n 20.000 euro voor inloophuis Sigrid’s Garden

Foto: Cyril Emmaneel.

Een eerste deel van de opbrengst van de Hondsrugestafette, die loopgroep E.A.C. De Sperwers uit Emmen in maart wilde organiseren vanwege haar 60-jarig bestaan, is ondanks uitstel tot 2021 toch al overhandigd aan het inloophuis voor oncologie patiënten en hun naasten, Sigrid’s Garden. Het inloophuis kreeg vrijdag 20.012,90 euro.

Sigrid’s Garden, aan de Weerdingerstraat in Emmen, is een inloophuis voor iedereen die met kanker te maken heeft of heeft gehad.

Loopgroep van E.A.C. De Sperwers organiseerde dit jaar samen met de oncologieloopgroep een estafetteloop van zestig kilometer over de Hondsrug van Groningen naar Emmen, voor lopers van elk niveau. De sponsoropbrengst van de loopt zou ten goede zou komen aan Sigrid’s Garden.

Succesvolle voorinschrijving en sponsoractie

Vanwege de coronacrisis werd de loop uitgesteld, maar de voorinschrijving en de sponsoractie waren zo succesvol, dat werd besloten alvast een deel van het bedrag te overhandigen aan het inloophuis. Het Nationaal Fonds tegen Kanker was bovendien bereid het sponsorgeld te verdubbelen tot maximaal 10.000 euro.

Het resultaat is een voorlopig bedrag van 20.012,90 euro. Vrijdag overhandigde burgemeester van Emmen Eric van Oosterhout de cheque aan een duidelijk verraste Gudule Visser, bestuursvoorzitter van Sigrid’s Garden. In haar dankwoord gaf ze aan dat het bedrag haar verwachtingen ver oversteeg.

Sigrid’s Garden gaat het bedrag gebruiken om de keuken te verbouwen en te optimaliseren voor kookactiviteiten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu