Ondernemers uit Emmen in gesprek met Drenthe College over nieuwbouw, samenwerking en alumni-programma

Gerard Eilert en Mike Roozeboom van Drenthe College in Emmen Foto: Drenthe College

Bijna zeventig leden van ondernemersorganisatie Ondernemend Emmen deden maandag 8 februari mee aan een online lunch met het bestuur van het Drenthe College. De partijen spraken onder meer over samenwerking in de regio en de grote nieuwbouwplannen van het Drenthe College.
Lees meer over
Emmen

Gerard Eilert, regiodirecteur van Drenthe College, maakte tijdens de lunch bekend dat het nieuwe gebouw van de school in 2025 klaar moet zijn. Van de huidige zeven locaties in Emmen, gaat de school terug naar één gebouw aan de Van Schaikweg, naast NHL-Stenden. Volgens Eilert wordt in 2022 met de bouw begonnen. De kosten bedragen veertig miljoen euro.

Meer samenwerking

Daarnaast meldde Eilert dat het Drenthe College inzet op meer samenwerking met mbo-scholen, bedrijven en organisaties in de regio. bedrijven. ‘Zo kunnen we opleidingen met een geringe belangstelling samen blijven aanbieden, in plaats van ze te stoppen. Het wordt steeds meer ‘wie doet wat’’, aldus Gerard Eilert. ‘Het is niet meer ‘ieder voor zich’. En dat is heel goed.’

Eén van de scholen waar het Drenthe College meer mee wil samenwerken, is de VolkerWessels Vakschool in Schoonebeek. Het aantal leerlingen neemt daar zo snel toe, dat het bestuur opzoek is naar extra terreinruimte. De Vakschool leidt jaarlijks enkele honderden technische medewerkers op van de ongeveer 140 dochterbedrijven van de bouwonderneming VolkerWessels.

Alumni

De ondernemers en Drenthe College spraken ook over het behoud van vakmensen in de regio. Daarvoor start het Drenthe College een alumni-programma. Afgestudeerden kunnen deelnemen aan informatie- en bijpraatbijeenkomsten om kennis op te doen en bij te praten over ontwikkelingen in hun vakgebied,

Nieuws

menu