Oranjedorp begint dorpstelefoon om eenzaamheid te voorkomen en hulp te bieden

Foto: Pixabay.

Alle activiteiten in en om het dorpshuis van Oranjedorp zijn vanwege het coronavirus gestopt. Om te voorkomen dat iemand uit het dorp in een sociaal isolement of in de problemen terechtkomt is er nu een speciale dorpstelefoon waar iedereen naar mag bellen of appen.

De dorpstelefoon is een initiatief van Plaatselijk Belang Oranjedorp, het Dorpshuis en de activiteitencommissie van Oranjedorp. Elke inwoner, jong of oud, mag bellen of appen voor ondersteuning bij bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding voor de kinderen, opvang, maar ook het uitlaten van honden, boodschappen doen, medicijnen halen, of gewoon om even contact met iemand te hebben, vertelt Wiebe Hilgen, voorzitter EOP Oranjedorp.

,,Ondanks het feit dat we nog weinig coronabesmettingen in onze directe woonomgeving hebben, gaat toch het hele sociale leven in en om Oranjedorp op slot. Iets wat we nog nooit hebben meegemaakt. Door het sluiten van het dorpshuis komen alle activiteiten in het dorp stil komen te liggen. Begrijpelijk. Maar voor veel mensen een groot gemis. Omdat dit toch hun plek is om anderen te ontmoeten, een kaartje te leggen…”

Noabers

Ook mensen die hulp willen bieden mogen bellen, zegt Hilgen. ,,Wij brengen vraag en aanbod dan bij elkaar.” Hilgen drukt mensen op het hart vooral niet te aarzelen. ,,We doen het graag! We zijn niet voor niets elkaars naobers.”

De dorpstelefoon van Oranjedorp is te bereiken via 06-21636987.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu