Polleke buitenbieb in Emmerhout opent derde buitenkast voor stripboeken. Asterix en Obelix, Kuifje en Tompoes zijn binnenkort te vinden in mini-stripotheek

De Polleke Buitenbieb in Emmerhout. Foto: Eigen foto

Binnenkort is het drie op een rij in de voortuin van de hoekwoning aan de Laan van het Kwekebos 375 in Emmerhout. De Polleke Buitenbieb van Gonny Smeulders-Veltman krijgt er een derde buitenkast bij.

Vrijwilligers leggen er met hamer, zaag en schroevendraaier de laatste hand aan. ‘Het wordt een weersbestendige buitenkast om ook beeldverhalen zoals stripboeken en strippockets te kunnen uitlenen aan de mensen in Emmerhout en Emmerschans die steeds vaker langskomen om een boek te lenen. Te voet, op de fiets en soms op de rolschaats’, vertelt Smeulders-Veltman in een persbericht.

Gevulde kast

De kast moet natuurlijk nog gevuld worden en dus wordt er nog gezocht naar strips zoals Asterix en Obelix, familie Kruis, Kuifje en Tom Poes.

Gonny Smeulders-Veltman houdt ter ere van de opening van de mini-stripotheek in september een stripverhaalwedstrijd. ‘Maak een eigen stripverhaal met of zonder tekstballonnen, ingekleurd of in zwartwit en lever deze vóór 1 november in. Vergeet niet je naam, adres en leeftijd te vermelden. Winnaars van een boek of metalen hangertje in de vorm van een sprookjesboek krijgen hun prijs thuis bezorgd’, vertelt ze.

Sprookjes

Ook houdt Smeulders-Veltman een thematische herfstwedstrijd: schrijf een eigen sprookje met de eerste letter uitvergroot en versierd. De deadline is ook 1 november. Deelnemers mogen aan beide wedstrijden meedoen met maximaal 3 verhalen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu