Richard Moesker uit Emmer-Compascuum is medisch specialisten dankbaar na hartoperatie in 2019. Hardloper samen met Schelte van der West uit Joure in actie voor Hartstichting. ‘Waar een wil is, is een weg’

Richard Moesker met zijn tijdritfiets die wordt verloot ten bate van de Hartstichting. Foto: Jacqueline Moesker

Richard Moesker is in Zuidoost-Drenthe bekend vanwege zijn prestaties als hardloper in een vrij recent verleden. De 47-jarige inwoner van Emmer-Compascuum kreeg in november 2019 een hartoperatie voor de kiezen. Daarvan herstelde hij goed. ,,Ik ben de medisch specialisten in het Groninger ziekenhuis UMCG erg dankbaar en wil nu iets terugdoen.”
Lees meer over
Emmen
coevordercourantnieuwbrief

De veertiger voelt zich fit en zit vol met sportieve plannen. Wat heet. De sportman doet op 7 augustus mee aan de Ubaye Trail Salomon; dat is een marathon met 2600 hoogtemeters in de Franse Provence. Zijn tweede aanstaande sportieve uitdaging is de Zevenheuvelentrail van 42 kilometer op 10 september in Nijmegen. En op 15 oktober wacht voor Moesker de ultraloop Indian Summer over liefst 100 kilometer in en rondom Rolde. Moesker gaat niet zomaar drie keer heel diep. Hij komt in actie voor de Hartstichting en verloot zijn eigen tijdritfiets voor dit goede doel. ,,Ook wil ik nogmaals de aandacht vestigen op de afdeling kinderhartchirurgie van het UMCCG. Die afdeling moet in Groningen blijven, vind ik. Kinderen moeten op een normale afstand van huis terechtkunnen voor kinderhartchirurgie. Hartpatiëntjes hebben al zo weinig energie.”

Herstellen in Beatrixoord