Rotondes in de gemeente Emmen zijn straks walhalla voor bijen en vlinders dankzij nieuwe reclameborden

De bloemen die worden geplant zijn een uitvalsbasis voor bijen. Foto: Marcel Jurian de Jong

27 rotondes in de gemeente Emmen worden binnenkort gebruikt voor reclame. Met de opbrengst worden de rotondes ingericht met bloemen en planten.
Lees meer over
Emmen

Volgens de gemeente zijn de rotondes in trek bij regionale ondernemers die er graag willen adverteren. Op iedere rotonde kunnen vier reclameborden worden geplaatst. Er kan worden gekozen uit twee verschillende varianten: 60 bij 40 centimeter en 80 bij 60 centimeter.

De rotondes binnen de bebouwde kom krijgen onder andere siergrassen, rozen, sierheesters. In het buitengebied worden bloemrijke kruidenmengsels, grassen en bomen geplant.

Momenteel staan er op sommige rotondes al reclameborden. ,,Iemand verhuurde dit zonder toestemming van de gemeente. Inmiddels is er een gesprek geweest met betrokkene en krijgt de gemeente hiervoor een vergoeding. We gedogen deze situatie tot het einde van de aanbesteding’’, zegt een woordvoerster van de gemeente Emmen.

Betere uitstraling

Wethouder René van der Weide (Wakker Emmen): ,,Het is al langere tijd een wens om de ruimte op rotondes te gebruiken voor reclame-uitingen. De opbrengsten kunnen we gebruiken voor de inrichting en het onderhoud. Hierdoor krijgt het openbare gebied een betere uitstraling.’’

In augustus begint de zoektocht naar een exploitant die reclame op rotondes wil verkopen

Nieuws

Meest gelezen

menu