Rugblessure hield Raptim-doelman Youri Vendrig lange tijd aan de kant, maar inmiddels staat een basisplaats hoog op zijn verlanglijstje

Youri Vendrig blijft nuchter onder de keeperstrijd bij Raptim. “We gunnen elkaar het succes, maar ik ga voor niets minder dan een plek onder de lat.” Foto: Herman Woltersom

Youri Vendrig had zich na een hardnekkige rugblessure al verzoend met een plek in het lagere seniorenvoetbal, maar de 24-jarige doelman is bij Raptim aan een verrassende comeback bezig.
Lees meer over
Emmen
Coevorden

Vendrig is blij dat hij weer pijnvrij is en wil de concurrentie met Kay de Groot en Jerio Hoegen aangaan voor een plek onder de lat bij de zondag derdeklasser uit Coevorden. ,,Het was in eerste instantie niet de bedoeling dat ik zou aansluiten bij de selectie. Ik heb door de blessure aan mijn rug ruim anderhalf jaar niet gespeeld en was daardoor al min of meer gestopt. Ergens kriebelde het toch nog weer om op het veld te staan. Een collega maakte me enthousiast voor een plaats onder de lat bij Raptim 3. Daar ben ik afgelopen seizoen aanvankelijk voor de fun gestart, maar al snel werd het serieus en ga nu voor niets minder dan een plek in de hoofdmacht.”

Roeping

Het keepersvak zit in de genen van de familie. ,,Mijn vader stond ook jarenlang onder de lat. Toen ik op 4-jarige leeftijd begon met voetballen heb ik één seizoen als veldspeler gefunctioneerd, maar doelman bleek een roeping, Ik wilde als jong ventje niets liever dan ballen tegenhouden en heb nooit meer op een andere positie gespeeld.”

Youri Vendrig groeide op in de Betuwe en verhuisde vijf jaar geleden naar Odoornerveen. ,,Ik heb eerst voor Germanicus gespeeld, maar helaas was dat voetbalavontuur slechts van korte duur. Het was destijds niet meer te combineren met mijn werk. Daarna ben ik nog twee seizoenen actief geweest voor vv Gieten en vorig seizoen heb ik mij aangemeld bij Raptim.”

Inmiddels woont Vendrig, werkzaam als buurtsportcoach bij Maatschappelijk Welzijn Coevorden (MWC)), al weer bijna drie jaar in Coevorden. In zijn rol als buurtsportcoach wil de mid-twintiger zoveel mogelijk inwoners van de gemeente Coevorden in beweging brengen. ,,Dit doen we samen met inwoners, sportverenigingen, het onderwijs en andere partners. Voor iedereen moet er een passend sport- en beweegaanbod zijn.

Op het voetbalveld heeft Vendrig een ander doel: met Kay de Groot en Jerio Hoegen moet hij een keepersstrijd uitvechten. ,,Kay en Jerio spelen al wat langer bij Raptim. Alle drie hebben we verschillende kwaliteiten. We kunnen gelukkig goed met elkaar door één deur en gunnen elkaar het succes.” Vendrig is sterk in de één-tegen-één-situaties en in de coaching aan de verdediging. ,,Als keeper moet ik natuurlijk allereerst ballen tegenhouden. Daar draait het om. Mijn ontwikkelpunten liggen voornamelijk in het meevoetballen. Hier kan ik nog wel een aantal stappen in maken.”

‘Alles of niets’

Vendrig beseft al te goed dat het dit seizoen een ‘alles of niets verhaal’ zal worden. „Er is onder de lat uiteraard slechts één positie te verdelen, dat ligt heel anders dan bij veldspelers. Ik zal in trainingen en oefenwedstrijden mij moeten bewijzen en hoop natuurlijk dat ik als winnaar uit de strijd kom.”

Raptim start de competitie op zondag 26 september met een thuiswedstrijd tegen het Friese Oldeholtpade. Een week later volgt in Boijl het uitduel tegen Trinitas. Pas op 30 januari 2022 staat de ontmoeting tussen Raptim en Protos op de rol.

Eerst volgen de komende weken nog drie duels in de poulefase van het noordelijk districtsbekertoernooi. De ploeg van trainer Jan Wielink neemt het achtereenvolgens op tegen SC Erica (5 september/uit), DSC ’65 (12 september/thuis) en Zandpol (19 september/uit). Alle duels beginnen om 14.00 uur.

Nieuws

Meest gelezen

menu