Samenwerking moet eenzaamheid onder ouderen in Emmen verminderen

Het contract wordt ondertekend door directeur Joan Jonkers van AtHomeFirst (links) en voorzitter Ruud van Haren van De Cocon. Eigen foto

Ontmoetings- en activiteitencentrum voor ouderen De Cocon aan het Marktplein in Emmen heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met zorgorganisatie AtHomeFirst. Het doel is om eenzaamheid bij ouderen te verminderen.
Lees meer over
Emmen

AtHomeFirst, een organisatie met 450 medewerkers en ruim 2300 cliënten, verleent professionele huishoudelijke hulp en ondersteuning. Bij schoonmaken, de was doen, koken of boodschappen doen blijft het niet. Er is ook veel aandacht voor eventuele persoonlijke problemen; een luisterend oor is altijd aanwezig. Daardoor wordt de zorgorganisatie ook veel geconfronteerd met eenzaamheid onder ouderen.

Door samenwerking met De Cocon wil AtHomeFirst proberen de eenzaamheid bij ouderen te doorbreken, door hen te begeleiden bij het maken van nieuwe sociale contacten. En dat kan heel goed bij De Cocon, waar men terecht kan voor een kop koffie, maar waar de cliënten van AtHomeFirst ook kunnen meedoen met activiteiten, zoals yoga, gym, linedance, klaverjassen, biljarten, koersbal en nog veel meer.

Het contract tussen het activiteitencentrum en AtHomeFirst is voorlopig voor een jaar, waarna geëvalueerd zal worden of de opzet om eenzame ouderen achter de voordeur vandaan te krijgen inderdaad heeft gewerkt, of niet.

AtHomeFirst streeft ernaar om met meer wijkcentra dergelijke samenwerkingscontracten af te sluiten.

Nieuws

Meest gelezen

menu