Schoonebeek sluit aan bij Remembrance Day in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Oorlogsvliegers worden herdacht met bloemen en twee minuten stilte

Oorlogsgraven op de begraafplaats van Schoonebeek. Foto: Commons Wikimedia

In Schoonebeek worden op zaterdag 13 november omgekomen oorlogsvliegers herdacht en anderen die tijdens de Tweede Wereldoorlog hun leven verloren. Het dorp sluit daarmee aan bij Remembrance Day in Canada (11 november), het Verenigd Koninkrijk (14 november) en Veterans’ Day in de Verenigde Staten (11 november).

Op 13 november vindt er een Remembrance bijeenkomst plaats op de Openbare begraafplaats in Schoonebeek, waarbij de gevallen oorlogsvliegers worden herdacht. Van 9 oktober tot 26 november is er bovendien een tentoonstelling gewijd aan de in de omgeving van Schoonebeek omgekomen piloten en hun bemanningsleden.

Er zullen tijdens de herdenking enkele korte toespraken plaatsvinden. Het geheel wordt omlijst door passende muziek gezongen door een countertenor. Daarna zal door de burgemeesters van Schoonebeek en de Samtgemeinde Emlichheim een krans worden gelegd, waarna twee minuten stilte in acht worden genomen.

Jonge generatie

Een drietal jongeren maken onderdeel uit van de Remembrance Day. Om zo ook een jongere generatie te betrekken bij de herdenking, die tussen 13.30 en 14.50 uur plaatsvindt op de Openbare begraafplaats aan de Kerkhoflaan in Schoonebeek.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu