Schrijfwedstrijd Emmen 75 jaar vrij: winnaars gehuldigd tijdens online-uitreiking

Van links naar rechts Bram Baptist, Yasmin Horasan, Jasper de Lange, Annette Akkerman en Richard Zuiderveld. Eigen foto

De schrijfwedstrijd Emmen: 75 jaar vrij van het Carmelcollege is gewonnen door Annette Akkerman. Zij kreeg donderdag, evenals Jasper de Lange en Yasmin Horasan die respectievelijk tweede en derde werden, de felicitaties tijdens een online-uitreiking en boekpresentatie.

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Dat was voor geschiedenisdocenten Richard Zuiderveld en Bram Baptist de aanleiding een schrijfwedstrijd uit te zetten. Tientallen deelnemers uit heel het land schreven een verhaal of gedicht over de Tweede Wereldoorlog in gemeente Emmen. De twintig beste inzendingen zijn nu gebundeld in het boek: Emmen: 75 jaar vrij!

Vanwege de coronamaatregelen werd de uitreiking van 16 april eerder al uitgesteld en ook deze keer gooide het virus roet in het eten. De schrijvers en belangstellenden waren niet fysiek aanwezig op het Carmelcollege Emmen, maar volgden het evenement online. De organisatoren, de winnaars en ook wethouder Robert Kleine kwamen aan het woord.

Gesigneerd shirt van FC Emmen

Annette Akkerman won met haar, deels waargebeurde, verhaal een pop van aardappelen de eerste prijs. Op de tweede plaats kwam Jasper de Lange en op de derde plaats eindigde Yasmin Horasan. De prijswinnaars konden kiezen uit geldbedragen van 75, 50 of 30 euro, een gesigneerd shirt van FC Emmen en een boekenpakket met daarin boeken van de organisatoren en juryleden Peter Veen en Pieter Koolwijk.

Alle twintig auteurs ontvangen een gratis exemplaar per post. De verhalenbundel is ook te bestellen via www.carmelemmen.nl/schrijfwedstrijd

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu