SportDrenthe opent Corona Sportloket voor verenigingen die in de problemen komen door corona

Hans de Lang (SportDrenthe) en Henk Brink (provincie Drenthe) onthullen namens Sportclub Drenthe het ‘Corona’ Sportloket voor verenigingen. Foto: SportDrenthe.

Een speciaal – digitaal – Corona Sportloket voor sportverenigingen werd vrijdag tijdens de opening van de Nationale Sportweek Emmen geopend. Verenigingen kunnen hier terecht als ze in de problemen komen door corona.

Hans de Lang, directeur van SportDrenthe en Henk Brink van de provincie Drenthe openden het sportloket.

Verenigingen beginnen nu de gevolgen van de lockdown te ondervinden, zegt De Lang. ,,De competities zijn veelal weer opgestart, tenminste als het gaat om de buitensporten, maar het is nog verre van normaal. Op het hele sportpark moet rekening gehouden worden met de anderhalve meter regel en dat heeft gevolgen voor het publiek en de spelers.”

Tweede lockdown fataal

De meeste clubs hebben de boel praktisch goed geregeld zegt De Lang. Maar de gevolgen van de coronacrisis komen juist dit seizoen hard aan. Verenigingen lopen kantine inkomsten mis en verliezen sponsoren en leden. Een tweede lockdown zou voor sommige verenigingen fataal kunnen zijn.

Het Corona Sportloket is bedoeld om te helpen bij problemen die ontstaan (zijn) door de coronacrisis. De Lang: ,, Wij kunnen helpen de problemen te analyseren en samen met de verenigingen een plan voor de toekomst maken”.

Het online Sportloket is hier te vinden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu