Stichting Leergeld Emmen vangt 10.000 euro dankzij niet ingeleverde spaarkaarten

Foto: Pixabay

De stichting Leergeld Emmen heeft een donatie van 10.000 euro ontvangen van de stichting Emmer Middenstand (S.E.M.), dankzij niet ingeleverde spaarkaarten.

De stichting Emmer Middenstand kwam voort uit de 5+4 zegel-spaaractie van de lokale zelfstandige winkeliers in Emmen die van begin jaren 60 tot eind jaren 80 bestond. Nadat het doek van die actie viel, bleek dat een groot aantal spaarkaarten niet was ingeleverd en er een fors bedrag overbleef.

Woordvoerder Joop Maat: ,,Aangezien dat geld door de inwoners van Emmen en omgeving bijeen was gebracht, besloten winkeliers om dit geld in een stichting onder te brengen en dit aan de bevolking van Emmen en omstreken ten goede te laten komen.”

Laptops en andere leermiddelen

De stichting Leergeld Emmen zet zich in voor financiële hulp voor kinderen uit minimagezinnen en steekt de 10.000 euro in de aanschaf van laptops en andere leermiddelen.

Uit de pot van S.E.M. zijn eerder de Gehandicapten Sport, de Voedselbank, het Hospicehuis, het Kleve project en diverse andere culturele en maatschappelijke instellingen geholpen met een financiële bijdrage.

Van de oorspronkelijke deelnemers aan de 5+4 spaaractie zijn volgens Maat Jan van Peer, Weggemans Sport, Weggemans Bruidsmode, Drogisterij Maat en Schuur Feestartikelen nog actief.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu