Stralend weer en vakantie zorgen voor lange wachttijden en topdrukte in coronatijd bij Wildlands

Bezoekers van Wildlands staan lang in de rij voor attracties. Foto: DVHN

Vanwege de coronamaatregelen worden er veel minder bezoekers toegelaten in Wildlands dan normaal, maar toch staan er lange rijen voor de attracties. Zaterdag waren alle kaarten uitverkocht. Bezoekers stonden die dag een uur te wachten voor de Rimbula River.

Er mogen minder mensen in de attracties dan voorheen, om het risico op verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Wanneer veel mensen de attracties willen bezoeken, lopen de wachttijden snel op. Met borden wordt aangegeven hoe lang de wachttijden zijn, zodat mensen zelf kunnen kiezen of ze in de rij willen gaan staan.

Maximaal aantal bezoekers

Wildlands neemt deze maatregelen om een bezoek aan de dierentuin zo veilig mogelijk te maken. Zo worden er maximaal 5000 bezoekers in het park gelaten. ,,Andere jaren middenin het hoogseizoen, op de meest drukke dagen, liepen soms wel 13.000 rond in het park. Dat was echt druk”, vertelt Hanneke Wijshake van Wildlands. ,,Het aantal bezoekers wat we nu mogen toelaten is dus maar zo'n 40 procent van wat we maximaal op zo’n dag zouden kunnen hebben.”

De coronamaatregelen heeft het park genomen met behulp van de Veiligheidsregio. Iedere dag opnieuw kijken de medewerkers waar knelpunten zitten, zodat ze die kunnen oplossen.

Lees ook

Nieuws

Meest gelezen

menu