Studenten gaan met Moeders van Emmen kwetsbare gezinnen helpen: 'Stress weghalen bij aanstaande moeders zorgt voor goede start baby's'

Foto: Pixabay

Zwangere vrouwen in de gemeente Emmen kunnen sinds 1 april rekenen een beroep doen op de ondersteuning van Moeders van Emmen, het begeleidingsproject van welzijnsgroep Sedna.

Gezinnen krijgen daarbij begeleiding van verloskundigen en professionals van onder meer Sedna en de GGD. Daar zijn sinds 1 september ook hbo-studenten van Hogeschool Windesheim uit Zwolle en de Hanze Hogeschool uit Groningen bij aangesloten.

De opzet is om de komende jaren dertig kwetsbare gezinnen in de Veenkoloniën rondom Emmen te ondersteunen.

Hoe kunnen aanstaande moeders zich aanmelden?

Gezinnen kunnen aangemeld worden door verloskundigen, professionals van onder meer welzijnsorganisatie Sedna, de GGD of andere betrokkenen. ,,Moeders van Emmen is vanaf de start van de zwangerschap aanwezig. Zo kunnen overgewicht, gezondheidsproblemen en ontwikkelingsachterstanden bij het kindje voorkomen worden. Moeders van Emmen werkt in de begeleiding samen met Prezorg, Voorzorg en andere medische en sociale professionals om zo de best mogelijke hulp te kunnen bieden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu