Studenten openen Tiny House bij Hondsrugcollege

Het Tiny House naast het Hondsrugcollege in Emmen. Foto: EDR

Drie studenten van het NHL Stenden in Emmen hebben afgelopen vrijdag een Tiny House geopend naast het Hondsrugcollege in Emmen. De docenten en studenten van NHL Stenden gaan het huisje de komende tijd uitgebreid testen op de technische levensduur en de weersbestendigheid.
Lees meer over
Emmen

Zowel Nederlandse als Duitse projectpartners werkten samen aan het huisje dat van biocomposieten, een onderdeel dat voor het merendeel bestaat uit natuurlijk materiaal, is gemaakt. De Tiny House moet aantonen dat deze onderdelen niet alleen geschikt zijn voor isolatiemateriaal, afdekprofielen en platen, maar ook voor dragende panelen en frame- en skeletbouwconstructies.

Het huisje is gemaakt van speciaal voor dit project ontworpen wandpanelen, dakbedekking en kozijnen. Het Duitse bedrijf Naftex leverde bijvoorbeeld balken die voor zeventig procent uit hergebruikt hout en voor dertig procent uit gerecycled plastic bestaan.

Tiny House onderdeel van project ‘Bio-economie in de non-foodsector’

Het Tiny House werd gebouwd in het kader van het inmiddels afgeronde Duits-Nederlandse INTERREG V A-project ‘Bio-economie in de non-foodsector’. In totaal werd 7,7 miljoen euro geïnvesteerd in diverse kleine en grotere projecten waarin biobased materialen zijn ontwikkeld die bijdragen aan een duurzame economie en klimaatbescherming. Ongeveer zeventig ondernemingen en kennisinstellingen waren daarbij betrokken. Het project werd ondersteund met middelen vanuit de Europese Unie, de deelstaat Niedersachsen, zeven Nederlandse provincies en het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

“In een dunbevolkte grensregio zoals de Eems-Dollard-regio is het erg belangrijk om met innovatieve en creatieve ideeën te komen”, meent Karel Groen, directeur van de Eems Dollard Regio (EDR). “Het Tiny House past zodoende goed in onze regio.”

Nieuws

Meest gelezen

menu