'Supervrijwilliger' Liesbeth (55) uit Erica ontvangt koninklijke onderscheiding

Liesbeth Annen-Helmich kreeg het lintje opgespeld door burgmeester Eric van Oosterhout (55) tijdens een bijeenkomst in de PKN kerk in Erica.

Liesbeth Annen-Helmich kreeg het lintje opgespeld door burgmeester Eric van Oosterhout (55) tijdens een bijeenkomst in de PKN kerk in Erica. Foto: Bennie Wolbers

Liesbeth Annen-Helmich was in 2016 al vrijwilliger van het jaar in haar woonplaats Erica. Nu is ze ook lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Lees meer over
Emmen

Burgemeester Eric van Oosterhout spelde haar woensdag de bijhorende versierselen op tijdens een bijeenkomst van de PKN kerk in Erica. De 55-jarige Annen heeft een lange staat van dienst als vrijwilliger.

Ze had ze bij de Protestantse gemeente Erica oog voor kwetsbare gemeenteleden die in nood verkeerden. Kwetsbare kinderen konden zich dankzij haar inspanningen even ontspannen op vakantiekampen. Dat gold ook voor moeders met kinderen uit Rotterdam die in staat werden gesteld vakantie te vieren in Emmen en omgeving.

In 2015 ontfermde Annen zich samen met andere organisaties over vluchtelingen die op het station van Emmen arriveerden. Ze regelde vervoer, kleren en eten.