Topdrukte bij administratiehulp van Humanitas in Emmen en Borger-Odoorn. Steeds meer gezinnen trekken aan de bel omdat ze niet rond kunnen komen

Steeds meer mensen zoeken hulp bij het op orde brengen en houden van hun financiële administratie. Foto: Humanitas

Steeds meer mensen zoeken hulp bij het op orde brengen en houden van hun financiële administratie. Dit merkt coördinator Hans Agterberg van Humanitas Thuisadministratie in Emmen en Borger-Odoorn. Hij krijgt de aanvragen binnen en het zijn er meer dan de voorgaande jaren.
Lees meer over
Emmen
Borger-Odoorn

Momenteel doen 30 mensen met financiële problemen een beroep op Humanitas Emmen en Borger-Odoorn. Normaal gesproken ligt dat aantal tussen de 15 en 20.

Agterberg verwacht dat de stijging verder doorzet. ‘Je ziet dat inkomens gelijk blijven terwijl de kosten toenemen. De inflatie neemt toe, brandstof en energieprijzen zijn hoog. De huren blijven stijgen. Dit brengt veel mensen in problemen’, verklaart hij.

Boontjes doppen

Daan Wachtmeester uit Borger deed een beroep op Humanitas. ‘Ik heb een uitkering en kreeg te maken met onverwachte hoge uitgaven. Daar komen de bijna dagelijkse duurder worden boodschappen en stijgende vaste lasten bij. Ik durfde mijn rekeningen niet meer open te maken. Nu krijg ik hulp van een Humanitas vrijwilliger. Die leert me hoe ik mijn financiële boontjes kan doppen. Gelukkig doet hij dit vrijwillig want zijn hulp is onbetaalbaar.’

Geen wachtlijst

De hulplijn van Humanitas heeft geen wachtlijst. Binnen een week worden mensen geholpen.

Nieuws

menu