Topvolleybalster Myrne Streunding (25) is bij Emmen ’95 bezig aan nieuw hoofdstuk

Topvolleybalster Myrne Streunding is bij eerste divisionist Emmen ’95 bezig aan nieuw hoofdstuk in een rijk volleyballeven. Foto: Jans & Sabine Photography

Topvolleybalster Myrne Streunding zette in 2017 vrij abrupt een punt achter haar loopbaan, maar het bloed kroop waar het niet gaan kan. Inmiddels is de routinier bij Emmen ’95 bezig aan een nieuw hoofdstuk in haar rijke volleyballeven. Als spelverdeelster is de 25-jarige Streunding de spil van de kersverse eerste divisionist en als nieuwbakken secretaris ook de spil binnen de volleybalclub.
Lees meer over
Emmen

Streunding groeide op bij VC Sleen. De beloftevolle volleybalster maakte op 17-jarige leeftijd de overstap naar de stad-Groninger eredivisionist Lycurgus. ,,Het was zeker een hele overgang: van de promotieklasse naar de eredivisie, maar voor mij was het een unieke kans om mijn volleybalkunsten op het hoogste niveau van Nederland te tonen.” Toen Lycurgus besloot om de licentie voor de eredivisie niet te verlengen, volgde in 2015 de overstap naar stadgenoot en eredivisionist Donitas. ,,Het werd een lastig seizoen en we degradeerden uit de eredivisie. Ik heb toen gekozen voor een nieuwe uitdaging bij het naar de topdivisie gepromoveerde Veracles.”

Focus op studie en stage