Varen door het oude veengebied in Zuidoost-Drenthe? De Snikke Johannes Veldkamp vaart vanaf 2 mei van Oranjedorp naar het Veenpark in Barger Compascuum

De Snikke Johannes Veldkamp vaart vanaf 2 mei vanaf Oranjedorp tot het Veenpark in Barger Compascuum Foto: Tourist Info Emmen

De Snikke Johannes Veldkamp vaart vanaf 2 mei over de Veenvaart, het Koning Willem Alexander Kanaal, vanaf Oranjedorp tot in het Veenpark.
Lees meer over
Emmen

De trekschuit uit 1907 vaart dan weer door het oude veengebied in Zuidoost-Drenthe. Onderdeel van de tocht zijn de mooie Spaarsluis en de Koppelsluis.

Aan boord kan koffie of thee worden gedronken, is een toiletbezoek mogelijk en de Snikke is rolstoel toegankelijk.

‘Koopmans Welvaren’

De trekschuit is in 1907 gebouwd in Friesland als Groningse Snikke en droeg rond 1937 de naam ‘Koopmans Welvaren’. Tot ongeveer de zestiger jaren werd de Snikke vooral gebruikt voor het vervoer van turf, vee, goederen en mensen. In die tijd werd de schuit nog voortgetrokken door menskracht (vaak door vrouwen) en later ook door paarden. Vincent van Gogh arriveerde in oktober 1883 zelfs met een Snikke in Nieuw-Amsterdam/Veenoord.

In 2005 werd de schuit gerestaureerd en in 2007 is de Snikke onder de naam ‘Johannes Veldkamp’ opnieuw in de vaart genomen als rondvaartboot.

Nieuws

Meest gelezen

menu