Vepa breidt flink uit in Emmen en Hoogeveen. De bouw kost ongeveer 30 miljoen

De aftrap van de bouw in Emmen. Van links naar rechts: Bert Top, Bert de Groote, Guido Rink en Janwillem de Kam. Foto: Vepa

Vepa breidt in Emmen en Hoogeveen fors uit. In totaal wordt er ruim 20.000 vierkante meter bijgebouwd. In Emmen 11.000 en in Hoogeveen 9000 vierkante meter. De kosten: 30 miljoen euro.
Lees meer over
Emmen
Emmer Courant
Hoogeveen

De bouw in Emmen is ondertussen begonnen. Als alles volgens verwachting verloopt is de nieuwbouw eind 2023 klaar.

Janwillem de Kam, directeur Vepa: ‘Hier gaan we onze metaalproductie uitbreiden en ons nieuwe Circulair Centrum realiseren, waar we meubilair revitaliseren, renoveren, demonteren en opslaan’, vertelt hij in een persbericht.

Circulaire tuin

De bouw in Emmen is op de plaats van de circulaire tuin en voedseltuin GreenField. ‘Onze nieuwe tuin gaan we realiseren op de aangekochte 30.000 vierkante meter die grenst aan het bestaande perceel. De nieuwbouw gaat dus niet ten koste van onze maatschappelijke betrokkenheid en duurzaamheidsdoelstellingen. De Stichting Voedseltuin Emmen, die via de Voedselbank Zuidoost Drenthe zo’n 600 gezinnen van een voedselpakket voorziet, krijgt in nauw overleg met de betrokkenen een nieuwe plek’, aldus De Kam.

Eind dit jaar start de bouw in Hoogeveen. Hier wordt de capaciteit van de afdeling houtpaneel verdubbeld en krijgt de zogenoemde productiestraat een update. Ook de stoffeerderij wordt uitgebreid en gemoderniseerd.

Nieuws

menu