Verlichte dieren fleuren het centrum van Emmen op

Op het Mondriaanplein zijn deze fraai verlichte beesten te zien. Foto: Martin Zaagman

Ondernemersvereniging Emmen Vlinderstad heeft ook dit jaar weer fors geïnvesteerd in de sfeerverlichting in het centrum. Naast de verlichting boven de winkelstraten, de lampjes in de bomen en de winkels met hun versierde etalages, staan er dit jaar weer talloze verlichte dieren. Sommige exemplaren zijn ruim zes meter hoog.
Lees meer over
Emmen

Het is voor het tweede jaar op rij dat de dieren het centrum hebben uitgekozen om te overwinteren. Wandelaars kunnen onder meer een leeuw, neushoorn, ijsbeer, giraffes, adelaar en vlinders tegenkomen.

Het idee voor de verlichte dieren komt van centrummanager Laurens Meijer. Hij zag ze ooit tijdens een bezoek aan een kerstbeurs in Frankfurt. ,,Deze grote verlichte beelden moeten we naar Emmen halen, dacht ik direct. Hoe gaaf is de verbinding met ons dierenverleden, het heden en de toekomst?”

Meijer vervolgt: ,,Juist nu is sfeer extra belangrijk. We snakken allemaal naar warmte en gezelligheid gedurende deze lastige periode. Dat vind je niet als je online shopt, maar wel als je veilig winkelt in de binnenstad.”

Nieuws

menu