Vier initiatieven maken kans op duizend euro van de gemeente Emmen. Winnaar van de jaarlijkse waarderingsprijs wordt dinsdag bekendgemaakt

Het gemeentehuis van Emmen. Foto: DVHN

Wie wint dit jaar de Waarderingsprijs van de gemeente Emmen? Vier initiatieven maken kans om duizend euro te winnen en horen dinsdagavond wie er met het geldbedrag vandoor gaat. Burgemeester Eric van Oosterhout reikt de prijs persoonlijk uit tijdens de waarderingsavond voor Erkende Overlegpartners.
Lees meer over
Emmen

Met deze prijs, die in 2020 voor het eerst werd uitgereikt, wil de gemeente inwoners belonen voor hun inzet voor hun dorp of wijk. Inwoners konden hun initiatief indienen bij de gemeente Emmen. De jury heeft vier initiatieven gekozen die kans maken om de prijs te winnen. Emmenaren konden vervolgens stemmen. De winnaar wint een cheque van duizend euro. Dit zijn de genomineerden:

Ouderen en het Griendtsveenpark

Twee dagen per week komen thuiswonende ouderen uit de omgeving van het Griendtsveenpark naar het park. Samen met vrijwilligers maken ze een praatje, doen ze een spelletje, maken ze de lunch en wandelen ze. Ondertussen genieten ze van de vele dieren, de rust en de natuur. De mantelzorgers van deze ouderen kunnen hierdoor een dagje vrij nemen. Daarnaast onderhouden zo’n veertig vrijwilligers het park en zorgen ze voor de dieren. Het Griendtsveenpark is gratis, rolstoelvriendelijk en voor alle leeftijden te bezoeken.

Kerstverhaal Emmer-Compascuum

Een aantal vrijwilligers uit Emmer-Compascuum heeft het oude kerstverhaal van Jozef en Maria vertaald naar het leven van nu. Dit verhaal hebben zij in kleine groepjes opgenomen in het dorp en in onder andere natuurgebied De Runde en verwerkt tot een film. Op deze manier hebben zij het kerstverhaal op een leuke manier onder de aandacht weten te brengen in deze coronatijd.

Ook hebben zij op deze ondernemers in het dorp extra onder de aandacht gebracht tijdens de coronacrisis bij hun dorpsgenoten door daar ook filmopnames te maken. Zo deden Maria en Jozef inkopen bij de winkels in het dorp en werkte Jozef als timmerman bij de Hubo. Vele vrijwilligers van 0 t/m 75 jaar hebben meegedaan en hun dorpsgenoten eenkerstgevoel thuis gegeven.

Boerenkatjes in Schoonebeek

In Schoonebeek zetten twee vrijwilligers zich in om het grote aantal boerenkatten te verminderen. Zij vangen boerenkatten en zorgen dat er niet te veel kittens komen. Zo voorkomen ze ook dat deze katten zwerfkatten worden. Sommige kittens krijgen een nieuwe plaats om te wonen. De vrijwilligers werken hierbij samen met de boeren en de dierenarts. De vrijwilligers zetten zich in om mee te werken aan het doel van Stichting Zwerfkatten Nederland om Nederland in 2040 zwerfkatvrij te hebben. Maar ook om de gezondheid van de boerenkat te optimaliseren en inteelt en ziektes onder boerenkattentegen te gaan.

Natuurgebied De-Veenstee Klazienaveen-Noord

Natuurgebied De-Veenstee is in Klazienaveen-Noord is een ontmoetingsplaats in de natuur voor jong en oud. Daar is Plaatselijk Belang Klazienaveen-Noord vanaf 2013 mee bezig. Er is een gebied ontwikkeld waar iedereen welkom is. Plaatselijk Belang heeft rustplaatsen gecreëerd, inlaatplekken voor boten aangelegd, een visvijver aangelegd die ook geschikt is voor mensen in een rolstoel, watertappunten en een bewegingsplein gemaakt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu