Voetbalbelofte Rob van de Graaff (20) van Bargeres uit Emmen: ‘Dromen najagen is mooi, maar mij draait het toch vooral om plezier’

Rob van de Graaff (20) heeft vertrouwen dat vv Bargeres dit seizoen de stap naar de 4e klasse van het zaterdagvoetbal kan maken. Foto: Rody Bal

Rob van de Graaff is niet het schoolvoorbeeld van een speler die zijn voetbaldromen najaagt. De 20-jarige beloftevolle aanvaller had bij zaterdag 2e klasser DZOH een basisplaats voor het grijpen, maar de Emmenaar koos - drie niveaus lager - voor zijn oude liefde Bargeres.
Lees meer over
Emmen

Van de Graaff - eerstejaarsstudent Social Work aan het Windesheim in Zwolle - doet in sportief opzicht welbewust een behoorlijke stap terug.

,,Afgelopen seizoen ben ik teruggekeerd naar vv Bargeres. Ik heb de jeugdopleidingen bij Drenthina en DZOH doorlopen. Bij deze clubs heb ik op een redelijk hoog niveau in de jeugdcompetities gespeeld. Dat was erg leerzaam. Toch verloor ik steeds meer het plezier om te voetballen en juist de spelvreugde wil ik bij vv Bargeres herwinnen. Heb hier tot mijn twaalfde jaar gespeeld. Vrijwel al mijn vrienden spelen hier. Ik voel me hier thuis en voel me zeker niet te groot voor de 5e klasse.”

Weinig draagvlak meer voor zondag als speeldag

Het feit dat vv Bargeres vorig seizoen is overgestapt van het zondag- naar het zaterdagvoetbal, was voor Rob van de Graaff nog eens een extra reden om voor zijn oude liefde te kiezen. Voorlopig is er ook niemand die spijt heeft van de overstap. De ploeg van de nieuwe trainer-coach Geert Aalderink voert na vier wedstrijden overtuigend de ranglijst aan.

,,Het was ook een unaniem besluit om de switch naar zaterdag te maken. Er was nog heel weinig draagvlak om op zondag door te gaan. Natuurlijk was er bij sommige leden wel wat scepsis, maar het zaterdagvoetbal heeft toch de toekomst. Door deze stap kunnen we als club bovendien aansluiting houden met onze jeugdvoetballers, die altijd al op zaterdag voetballen.”

Horizontaal overstappen

Saillant detail, dit voorjaar maakte de KNVB bekend dat clubs na dit seizoen horizontaal over kunnen stappen van speeldag. Bargeres, twee seizoenen terug nog actief in de zondag 4e klasse D, had dus komend seizoen ‘gewoon’ de stap naar de zaterdag 4e klasse kunnen maken. Van de Graaff maalt er niet om en hij wijst ook graag op de andere kant van de medaille.

,,We gaan nu voor niets minder dan het kampioenschap en in ieder geval promotie. Dan stappen we komend seizoen vol euforie en zelfvertrouwen de 4e klasse binnen.”

Adders onder het gras

Rob van de Graaff blijft echter ook realistisch. ,,We zetten nu stevige uitslagen op de borden, maar kampioen worden is geen appeltje eitje. Er liggen toch nog wel addertjes onder het gras. Een offday ligt natuurlijk altijd op de loer. Het grootste leerdoel voor ons als team is de positieve coaching en bovenal onze tegenstanders op geen enkele wijze te onderschatten. We zullen scherp moeten blijven en alleen dan valt er in deze 5e klasse F resultaat te halen.”

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu