Voetbalscheidsrechters uit Drenthe krijgen in Emmen een clinic van Hilco de Boer, die ook de arbiters uit het profvoetbal traint

Een scheidsrechter trekt een gele kaart. Foto: ANP

Ook scheidsrechters moeten fit en conditioneel in orde zijn. Tijdens een wedstrijd moeten ook zij flink wat meters maken, dus uithoudingsvermogen is vereist. Hilco de Boer traint de Nederlandse profarbiters en geeft 2 november een clinic bij scheidsrechtersvereniging HZOD.
Lees meer over
Emmen

De 37-jarige De Boer zal tijdens de clinic zowel het fysieke als het mentale aspect aan de orde stellen. De leden van de HZOD, maar ook van donateursverenigingen worden flink onder handen genomen en werken zich anderhalf uur in het zweet. Tussen de oefeningen door zal de trainer ook vragen beantwoorden over de opbouw van een trainingsschema naar een wedstrijd toe, voeding en trainen op verschillende ondergronden.

Monitoren

Deze trainingssessie zal worden afgewerkt op de velden van hockeyvereniging Emmen. De Boer, die een eigen sportadviesbureau runt, is als trainingscoördinator werkzaam voor de KNVB. Zijn werkzaamheden bestaan uit het monitoren van de fitheid van de (assistent-)scheidsrechters die actief zijn in het betaalde voetbal, het schrijven van trainingsschema’s en nieuwsbrieven, het afnemen van conditietesten en het verzorgen van fysieke trainingen.

De training start om 19.15 uur bij clubhuis De Meerfluit van HZOD, pal achter de Oosttribune van FC Emmen. Deelname is gratis. Belangstellenden die aan de clinic willen deelnemen moeten zich vooraf aanmelden. Dat kan via een email naar: [email protected]

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu