Vriendenclub presenteert hun versierde wagen: 'We willen toch het carnavalsgevoel ervaren'

De carnavalswagen in volle glorie. Eigen foto

In de gemeente Emmen werd afgelopen weekend op diverse plaatsen carnaval gevierd, maar de optochten gingen nog niet door. Toch hadden Melvin Telkamp (21) uit Zwartemeer en zijn vrienden hun bijzondere carnavalswagen opgebouwd. Afgelopen zaterdag presenteerden ze hun wagen bij het bedrijf Catch Fishing Services aan de Jacob le Mairestraat in Emmen.
Lees meer over
Emmen

Telkamp en zijn vrienden doen sinds 2015 met een carnavalswagen mee aan de optochten in Barger-Oosterveld, Barger-Compascuum en Emmer-Compascuum. ,,We zijn met een kleine wagen begonnen. In de loop van de jaren hebben we de lat steeds hoger gelegd en werd de wagen groter en mooier”, vertelt Telkamp. Begin 2019 tikten Melvin en zijn vrienden hun huidige carnavalswagen op de kop in het Twentse Harbrinkhoek.

Onderstel en poppen

,,We hebben in die plaats het onderstel en de poppen gekocht. De wagen komt oorspronkelijk uit Bergen op Zoom. We hebben zelf de bewegende delen aangeschaft, zoals motoren en elektra, en zo de wagen verder opgebouwd”, aldus Telkamp. De wagen is negen meter hoog en de combinatie is inclusief de trekker zo’n 25 meter lang.

Hoewel de kans niet al te groot was dat er carnavalsoptochten zouden worden gehouden in de gemeente Emmen, besloten de vrienden toch de wagen op te bouwen en die zaterdag te presenteren. ,,We wilden weten hoe de wagen eruit ziet in volle glorie. Zo konden we ook zien of alles het nog goed doet. Op deze manier willen we bovendien het carnavalsgevoel ervaren.”

Echte carnavalsliefhebber

Chris Telkamp, de 90-jarige opa van Melvin, kwam afgelopen zaterdag ook even poolshoogte nemen. Volgens zijn kleinzoon is zijn grootvader ook een echte carnavalsliefhebber. Zo deed Chris regelmatig met een wagen mee aan de optocht en was hij lid van de Raad van Elf van de inmiddels opgeheven carnavalsvereniging de Heidepiepers in Erica.

Volgend jaar is de carnavalswagen in deze uitvoering van de partij tijdens de optochten, verzekert Melvin Telkamp. ,,Je hebt een wagen gemaakt waar je trotsop bent. Dat wil je aan het publiek laten zien.”

Nieuws

menu