Vrijwilligers delen 600 koppen soep uit aan inwoners in Emmen met 'soep op de stoep'

Foto: Picasa Foto: Picasa

Inwoners in Emmen werden donderdagochtend verrast door de actie ‘Soep op de stoep’. Een groep van 32 vrijwilligers trok door acht woonwijken in Emmen en deelde ruim zeshonderd koppen snert met roggebrood en spek uit aan de bewoners.

De actie was een initiatief van Bas Scholte Aalbes, MVO-coördinator bij Huize Odoorn. Het is de tweede keer dat hij soep aan inwoners uitdeelt. Op 17 oktober verraste hij samen met de gemeente Borger-Odoorn, lokale ondernemers, maatschappelijke instanties en 24 enthousiaste vrijwilligers ruim vijfhonderd huishoudens met een kop snert.

Eenzaamheid

‘In Borger-Odoorn hebben we gezien hoe groot de verbindende kracht van eten is. Tijdens die actie merkten we dat er veel schrijnende verhalen zijn van ouderen én jongeren die zich in deze tijd extra eenzaam voelen. Dat zagen we vandaag in Emmen ook weer’, meldt Scholte Aalbes.

‘Zonder alle vrijwilligers hadden we van ‘Soep op de Stoep’ nooit zo’n succes kunnen maken, het is nu zaak om structureel door te pakken op eenzaamheidsbestrijding, want dit is mede door corona een sterk groeiend maatschappelijk probleem/’

Soep bereid door leerlingen

Aan de actie deden verschillende instanties mee, waaronder het Carmelcollege in Emmen. Leerlingen en docenten van de school bereidden vrijdagochtend vroeg de 600 porties snert. Na het koken werd de soep door acht leerlingen verdeeld in een nabijgelegen appartementencomplex.

Vanuit de gemeente Emmen en M&GEZOND! deelde Raymond Wanders, wethouder volksgezondheid, samen met jongerencoaches van 2GetThere Coaching ook 75 porties snert uit. De rest van de snert werd uitgedeeld door enthousiaste vrijwilligers.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu