Wakker Emmen roept burgemeester op QR-check af te schaffen voor zwemlessen. 'Dit gaat ten koste van de veiligheid'

Zwemles. Foto: Pixabay

Wakker Emmen wil burgemeester Eric van Oosterhout van Emmen donderdag in de raadsvergadering oproepen de verplichte QR-check af te schaffen voor zwemlessen.
Lees meer over
Emmen

De Wakker Emmen-fractie stelt het heel belangrijk te vinden dat alle kinderen zwemles kunnen volgen, maar dat sommige kinderen het nu zonder de zwemlessen moeten stellen omdat hun ouders/ verzorgers om ‘hen moverende redenen’ geen QR-code kunnen laten zien.

,,Wij hebben het hier over kleine kinderen die achterstanden oplopen en dit gaat ten koste van de veiligheid”, licht raadslid Karien Velzing toe. ,,Zij mogen niet de dupe worden of blijven door de keuze van hun ouders. Ouders of verzorgers moeten zelf hun kind kunnen begeleiden en aankleden voor en na de zwemles.”

Rechtelijke uitspraak

Wakker Emmen wijst erop dat de voorzieningenrechter Midden-Nederland eind december oordeelde dat een Hilversumse zwemschool ouders niet om hun ‘coronapas’ hoefde te vragen, en dat andere gemeenten, waaronder Groningen, besloten niet te handhaven op de controle van QR-codes voor zwemlessen.

Nieuws

menu