Wandelen voor het goede doel in Valthe tijdens de Hunebed Highway Classic

Foto: Pixabay.

Tijdens de Hunebed Highway Classic in Valthe op 22 augustus kan ook gewandeld worden voor goede doelen. Wandelvereniging Bargermarke uit Emmen zet wandeltochten uit van 5, 10, 15, 20 en 30 kilometer.

Wandelen voor het goede doel werd al vaker gedaan, maar de Hunebed Highway Classic wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd: fietstoertochten over 65, 95 en 155 kilometer en daarnaast ‘uitdagende MTB tochten’ over 30 en 50 kilometer.

Alle deelnemers aan de wandeltochten worden ontvangen met gratis koffie met koek en krijgen na afloop een Hunebed Highway bidon.

Door de bossen van Valthe

De wandelroutes gaan door de bosrijke omgeving van Valthe en langs onder andere het Onderduikershol in het Valtherbos. De langere afstanden gaan ook door het Engelsveenbos en de 30 kilometer komt langs een voormalige waterval in het Hunzebos.

Onderweg zijn er rustmogelijkheden op camping De Fruithof in Klijndijk en bij de Oringermarke in Odoorn.

Starttijden

Wandelaars die 30 kilometer lopen kunnen starten tussen 08:00 en 09:00 uur. Alle overige afstanden starten tussen 09:00 en 11:00 uur. De opbrengst van de tochten is bestemd voor KWF Kankerbestrijding afdeling Borger-Odoorn en twee nog te bepalen regionale goede doelen.

goededoelenvalthe.nl

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu