Wandelvoetbal bij vv Dalen: 'Je bent nooit te oud om te voetballen'

Het team van Old Stars Emmen verzorgde op sportpark ’t Grootveld in Dalen een demonstratiewedstrijd wandelvoetbal. Eigen foto

Wandelvoetbal: het is niet flitsend, maar om te doen is het geweldig. Dat maakte de clinic van het team Old Stars Emmen donderdagochtend op sportpark ’t Grootveld in Dalen meer dan duidelijk. Tijdens de demonstratietraining, georganiseerd in het kader van de Nationale Sportweek, kwamen alle facetten van deze voetbalvorm voor 60-plussers aan de orde.
Lees meer over
Emmen
Coevorden

Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Met deze leus heeft de KNVB een aantal jaren geleden deze nieuwe tak van de voetbalsport in het leven geroepen. Veel clubs in Zuidoost-Drenthe hebben er inmiddels serieus werk van gemaakt. Het wandelvoetbal staat echt op de kaart. Ook bij voetbalvereniging Dalen.

Meer bewegen

„Senioren krijgen dankzij wandelvoetbal een reden om meer te bewegen, maar eigenlijk zijn we er voor iedereen. Het is niet echt gekoppeld aan een leeftijd. Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Dat zijn de basisprincipes van het walking voetbal bij Dalen”, zegt het clubbestuur.

Niet rennen tijdens een potje voetbal, dat voelt wel wat onnatuurlijk. Een beetje snelwandelen mag wel. Slidings maken mag uiteraard ook niet en de bal mag niet boven heuphoogte gespeeld worden. Met wat slimheid en een aardige pass kom je echter al een heel eind. De Old Stars van Dalen versloegen de Emmenaren tijdens de demonstratiewedstrijd verrassend met 8-6, maar één aspect werd op het Daler sportpark al snel duidelijk: winnen of verliezen is slechts bijzaak. Alle spelers winnen bij deze vorm van voetbal.

Enthousiast

De Old Stars uit Dalen zijn duidelijk enthousiast over het wandelvoetbal. Ze beseffen het al te goed: er komt een moment voor de doorgewinterde voetballers dat ze niet meer meekomen met het veteranenvoetbal. „Als echte diehards missen we het spelletje en de sociale contacten. Wandelvoetbal is voor ons een uitkomst. Dat kun je tot op hoge leeftijd beoefenen. Het is de perfecte manier om een stap terug te zetten en toch te blijven genieten van het spel en het sociale contact.” Meer informatie: www.vvdalen.nl

Nieuws

Meest gelezen

menu