Warm welkom voor brugklassers Esdal College in Oosterhesselen

Heel even keken de brugklassers van het Esdal College aan de Beatrixlaan in Oosterhesselen maandagochtend de kat uit de boom, maar dankzij een warm welkom was de ban al snel gebroken. Het was een veelbelovende start van een nieuw en spannend hoofdstuk in het leven van de brugklassers. Meerdere docenten, veel lokalen, meer huiswerk, maar vooral een enorme stap in de zelfstandigheid.

Op de eerste schooldag was er een warm welkom voor de brugklassers van het Esdal College in Oosterhesselen.

Op de eerste schooldag was er een warm welkom voor de brugklassers van het Esdal College in Oosterhesselen. Foto: Rody Bal

Teamleider Ria Schrik legt uit dat kennismaken, groepsvorming en voorbereiding op het nieuwe schooljaar in de eerste schoolweek centraal staan. “Het is belangrijk om de brugklassers vertrouwd te maken met onze school en met elkaar. Er staan de komende dagen dan ook allerlei groepsactiviteiten op de rol, zoals een survival en een zeskamp.”

Ze kenschetst het Esdal College in Oosterhesselen als een kleinschalige school. “De leerlingen verdwalen hier niet in grote gebouwen. We vinden het belangrijk dat iedereen zich gezien en gehoord voelt. Dat er voldoende aandacht is voor elkaar en voor de ontwikkeling. Zo krijgt elke leerling bij ons een persoonlijke coach, die de voortgang bespreekt en ook aandacht heeft voor het welbevinden van de leerlingen.”

Normaal ‘schooljaar’

Leerlingen van het vmbo en de havo kunnen op de locatie in Oosterhesselen terecht. “Als ze het vmbo volgen kunnen ze bij ons een diploma behalen. Kiezen ze voor havo, dan gaan de leerlingen na het tweede jaar naar Emmen voor het vervolgonderwijs”, zegt Schrik, die met haar collega’s uitkijkt naar een ‘normaal’ schooljaar. De leerlingen hoeven onderling geen anderhalve meter afstand van elkaar te houden. In de gangen worden nog wel mondkapjes gedragen.

Noaberschap en verbinding met het dorpsleven krijgt dit schooljaar een prominente plaats. ,,We hebben voor onze leerlingen opdrachten ontwikkeld die samen met de omgeving uitgevoerd moeten worden. Het is van belang om leerlingen te laten ervaren dat het fijn is om iets voor een ander te doen. In samenwerking met Plaatselijk Belang in Oosterhesselen gaan er dit schooljaar dan ook een aantal leuke activiteiten plaatsvinden.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu