Directeur van EasyToys vertelt tijdens persevenement over de geschiedenis van de seksspeeltjesshop in Veendam

CEO Eric Idema hoopt met zijn bedrijf in 2025 een omzet van 500 miljoen euro te behalen. Foto: EDC Retail

CEO Eric Idema van EasyToys in Veendam is zeer tevreden met de deal met voetbalclub FC Emmen. ,,Het heeft gezorgd voor een grote dosis positiviteit. Zeg je FC Emmen, dan zeg je EasyToys”, stelt hij tijdens een groot persevenement van het bedrijf.
Lees meer over
Emmen
Veendam

De ouders van Idema (46), die tot zijn elfde jaar in Nieuw-Weerdinge woonde, hadden een fietsenzaak en speelgoedwinkel aan het Weerdingerkanaal. In zijn jeugd zag het er bepaald niet naar uit dat Idema een succesvol ondernemer zou worden. ,,Ik had eigenlijk niks met de winkel van mijn ouders. De belangstelling voor het ondernemen is veel later ontstaan.”

Zolderkamer

Die interesse groeide eind jaren negentig toen Idema aan de slag ging bij het Brabantse internetbedrijf Wish. Daar werkte hij samen met enkele collega’s die er erotiekwebsites 'bij deden'. Idema dacht dat hij het beter kon en begon in 2004 vanuit de zolderkamer van zijn woning in Annen met zijn onderneming. Dat leidde in 2007 tot de oprichting van erotiekbedrijf EDC Retail. Drie jaar later werd een groot pand betrokken op een industrieterrein in Veendam.

De afgelopen jaren nam EDC diverse bekende namen over, zoals het Duitse erotiekconcern Beate Uhse en de van oorsprong Volendamse winkelketen Christine le Duc. Idema: ,,We willen onze positie in Europa verder versterken door nieuwe overnames. In Spanje en Italie bijvoorbeeld, zijn we nog relatief klein. Het streven is om in 2025 een omzet van 500 miljoen te halen.” In de coronaperiode boekte EDC recordomzetten.

Uit de kast

De Amsterdamse seksuoloog en psycholoog Eveline Stallaart was te gast. Stallaart bevroeg FC Emmen-spelers Jeredy Hilterman en Indy Groothuizen. Zo lieten beide voetballers weten het geen probleem te vinden als een ploeggenoot ‘uit de kast’ zou komen. ,,Maar stel dat een voetballer voor zijn homoseksualiteit uitkomt, dan zal dat buiten de ploeg wel bepaalde reacties oproepen.”

En hoe gaan de spelers om met aandacht van de vrouwen? Groothuizen: ,,Tijdens het uitgaan word je vaak benaderd door vrouwen die iets van je willen. Sommige dames vinden voetballers en het leven eromheen interessant. Maar ik kan er goed mee omgaan.”

Nieuws

Meest gelezen

menu