Wel gebak, maar geen slingers voor briljanten echtpaar Albers uit Emmen

Het echtpaar Albers hoopt in september hun briljanten huwelijk uitgebreid te kunnen vieren. Eigen foto

Wel gebak maar geen slingers vandaag in huize Albers in woonzorgcentrum Heidehiem aan het Vossepad in Emmen. Rieks Albers en Linie Albers-Nijboer vieren vandaag hun 65-jarig huwelijk. Het echtpaar van respectievelijk 92 en 91 jaar oud trakteert op gebak en krijgt familie op bezoek.

,,Maar het huis versieren doen we niet. Dat is helemaal niets voor ons”, aldus Rieks Albers. Het grote feest hebben ze uitgesteld tot september. Al dat gedoe met afstandsregels is niet sfeerverhogend. Daarom vieren ze het briljanten huwelijk later dit jaar dus nog een keer. ,,Dan zijn we ook jarig, dus is het dubbel feest.”

Het koppel leerde elkaar kennen bij kennissen in Emmen. ,,Zij kwam uit Oranjedorp en ik uit Nieuw-Amsterdam. Ik was direct verliefd en wist dat zij de ware was”, kijkt Rieks terug. Het huwelijksfeest werd bij hotel Ten Cate gevierd. Daarna vertrok het gezin naar Almelo waar Rieks tot zijn pensioen als stationsbeambte werkte.

,,Ons huis was een dienstwoning van de NS. Daar moesten we uit, dus dat was een prima kans om weer dicht bij onze familie te gaan wonen.” Inmiddels wonen Rieks en Linie alweer twee jaar in Heidehiem. ,,Dat bevalt ons best hoor. We zijn goed tevreden.” Hij mag graag met de fiets erop uit trekken en draait zijn hand niet om voor een tocht van twintig kilometer. Linie blijft liever thuis met een puzzel of een goed boek.

Vandaag is daar weinig tijd voor, want de kinderen komen langs en ook de burgemeester komt op bezoek om het echtpaar te feliciteren. Vanzelfsprekend is er gebak voor de gasten maar ook het personeel van Heidehiem mag meesmullen. Rieks: ,,Ze zorgen goed voor ons. Dat mag best gezegd worden.” De rest van de familie zien ze in september, als ze het feestje overdoen in een vakantiepark. ,,Hier in Heidehiem hebben we echt geen ruimte voor de drie kinderen, acht kleinkinderen en negen achterkleinkinderen. We kijken daarom nu al uit naar september.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu