Werkzaamheden zijn praktisch afgerond: Het Oude Centrum in Emmen is weer bereikbaar

Nando van Kekem en Reinder Vegter plaatsen een verkeersbord op de Derksstraat. Foto: Martin Zaagman

Het heeft even geduurd maar het Oude Centrum in Emmen is sinds vorige week weer zonder omleidingen met de auto, lopend of fietsend bereikbaar.
Lees meer over
Emmen

Nando van Kekem uit Emmer-Compascuum en Reinder Vegter uit Exloo van aannemer Avitec uit Nieuw-Buinen hebben met het plaatsen van de laatste verkeersborden, het leggen van de laatste stenen en door het weghalen van de wegafzettingen de werkzaamheden afgerond, die begin dit jaar startten met het kappen van een aantal bomen.

De werkzaamheden zijn hierna in gedeelten uitgevoerd waarbij het beeld werd gedomineerd door opengebroken straten, graafmachines en alternatieve looproutes. Toch zijn de winkels, horeca en de woningen altijd bereikbaar gebleven. De aannemer heeft nieuwe riolering aangelegd, waarbij er soms heel diep moest worden gegraven. De bestrating is vervangen en er is meer groen in de straten gekomen. Dat betekent meer bomen, bloembakken, groen aan sommige gevels, meer planten en struiken. Ook nieuw is dat automobilisten voortaan moeten betalen voor het parkeren in de Hoofdstraat.

Nieuws

menu